Αρωματικές Ύλες

Χειροποίητα Μοσχοθυμιάματα/Μοσχολίβανα

Χειροποίητα Μοσχοθυμιάματα-Handmade Incense

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της ψηφιακής εποχής πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια στο youtube μας μαθαίνουν για όποιο αντικείμενο μπορεί να μας ενδιαφέρει. Ένα από αυτά είναι και η κατασκευή χειροποίητου μοσχοθυμιάματος.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την βασική ύλη που είναι η ρητίνη-έκκριμα του δένδρου Boswellia, την αρωματική ύλη και την ανθρακική μαγνησία, και παρουσιάζεται εκτενώς στα εκπαιδευτικά videos.

H μεγάλη διαφορά έγκειται, αφ’ ενός στην ποιότητα και της ρητίνης, αλλά κυρίως των αρωματικών υλών και την ορθή διαδικασία κατασκευής, αφ’ ετέρου.

Ένας τρόπος για να ελέγξουμε την ποιότητα του μοσχοθυμιάματος εκτός από την ποιότητα του αρώματος, είναι να παρατηρήσουμε στο τέλος της καύσης να αφήνει ελάχιστη ύλη επάνω στο καρβουνάκι και, κυρίως, να μην αφήνει την χαρακτηριστική οσμή «καρβουνίλας» .

Σύμφωνα με την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, οι μοναχοί που αφιέρωσαν την ζωή τους στον Χριστό και κατασκεύασαν τα πρώτα μοσχολίβανα, που τα έκαιγαν στις εορτές του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων μας, έδιναν εκτός από τις συνταγές και την ευλογία στους επόμενους, ώστε τα μοσχολίβανα που καίγονται στις εκκλησίες να έχουν ακριβώς αυτή την διαδοχή.

Ασφαλώς μπορούμε να κάψουμε τα μοσχολίβανα που κατασκευάσαμε εμείς οι ίδιοι στο σπίτι μας, όταν πρόκειται όμως να καούν στην εκκλησία, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι οι μυρεψοί (τίτλος τιμής με διαδοχή, κατασκευαστές μοσχοθυμιαμάτων) έχουν την ειδική γνώση αλλά και την ευλογία αυτή από τους πνευματικούς τους.

Ο μυρεψός που έχει την ευλογία και την γνώση και έχει κατακτήσει υψηλά επίπεδα στην ποιότητα κατασκευής, δημιουργεί διαφορετικά αποκλειστικά αρώματα για κάθε εκκλησιαστική περίσταση.

Χειροποίητα μοσχοθυμιάματα με αρώματα που προέρχονται απευθείας από έγχρωμα άνθη ονομάζονται Δεσποτικά και καίγονται στις εκκλησίες σε όλες τις εορτές του Χριστού μας.

Χειροποίητα μοσχοθυμιάματα με αρώματα που προέρχονται απευθείας από λευκά άνθη ονομάζονται Θεομητορικά και καίγονται στις εκκλησίες σε όλες τις εορτές της Παναγίας μας.

Χειροποίητα μοσχοθυμιάματα με συνθέσεις αρωμάτων ονομάζονται Πατερικά και καίγονται στις εκκλησίες στις εορτές των Αγίων.
Είναι συνθέσεις αρωμάτων των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας στο πέρασμα των αιώνων της Ορθοδοξίας. Ο κάθε Πατέρας το αφιέρωνε με τον δικό του τρόπο και δεν έχουμε την πληροφορία η «σύνθεση» που ήταν αφιερωμένη. Αυτός είναι ο λόγος που ο κάθε Μυρεψός προσπαθεί να προσομοιάσει στην ευωδία της συνταγής, και όλες οι συνθέσεις διαφέρουν μεταξύ τους.

Στην συλλογή μας εξαιρετικών χειροποίητων μοσχοθυμιαμάτων, από μυρεψούς με ευλογία από τον πνευματικό τους, η οποία θα διευρύνεται κατά περιόδους, θα βρείτε ταξινομημένα όλα τα ανωτέρω.

Λόγω της εξαιρετικής ποιότητος, θα διαπιστώσετε ότι όλα τα μοσχοθυμιάματά μας καίγονται σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν και δεν αφήνουν «καρβουνίλα» στο τέλος της καύσης.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε αυτή την εξαιρετική ποιότητα και ευχόμαστε να την απολαύσετε κι’ εσείς σύντομα.