Θρησκευτικές Εικόνες

Επενδύσεις Αγιογραφιών σε Τοίχους Εκκλησιών

Επενδύσεις Αγιογραφιών σε Τοίχους Εκκλησιών

Ο Ελλαδικός χώρος βρίθει πολλών εκκλησιών, οι οποίες δεν είναι ούτε μητροπολιτικές ούτε ίσως ενοριακές αλλά μικρότερες, τοπικού χαρακτήρα. Επίσης, πολλοί ευλαβείς Χριστιανοί κτίζουν το δικό τους μικρό εκκλησάκι στον ιδιόκτητο χώρο τους. Για την επένδυση των τοίχων των εκκλησιών αυτών με αγιογραφίες, συχνά αναλαμβάνουν το έργο αυτό αγιογράφοι.

Όμως, είναι πολλές οι περιπτώσεις μικρών Ιερών Ναών, οι οποίοι παραμένουν γυμνοί από αγιογραφίες, καθ’ όσον η αγιογράφησή τους απαιτεί αρκετά χρήματα και πολύ χρόνο.

Η ανάγκη επένδυσης των Ναών αυτών ήταν από πολλών ετών δυσεπίλυτο πρόβλημα, όχι όμως στην σημερινή εποχή.

Σήμερα η ψηφιακή εκτύπωση μεγάλων καμβάδων αγιογραφιών οι οποίοι μπορούν να επικολληθούν απ’ ευθείας στους σοβατισμένους τοίχους ή σε γυψοσανίδες είναι σχετικά απλή υπόθεση. Κατά κάποιον όμοιο τρόπο με τον αγιογράφο ο οποίος θα εργαστεί στο ατελιέ επάνω σε καμβά και κατόπιν θα τον επικολλήσει στους τοίχους, αντί της αγιογραφίας εκτυπώνουμε σε πολύ ζωντανά χρώματα τις αγιογραφίες σε καμβά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Η δυσκολία έγκειται στο να βρεθούν αρχεία εικόνων Αγίων υψηλής ευκρίνειας ώστε να εκτυπωθούν σε μεγάλα μεγέθη. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά αρχεία, τα οποία όμως είναι σε χαμηλή ανάλυση και εντελώς ακατάλληλα γιά να μεγεθυνθούν.

Μια άλλη δυσκολία έγκειται στο ότι θα πρέπει τα αρχεία να διαθέτουν ομοιομορφία, ώστε να παρασταθούν οι Άγιες μορφές, η μία δίπλα στην άλλη με τρόπο που να φαίνεται φυσικός.

Η εταιρεία μας έχει τις λύσεις και είναι σε θέση να εξυπηρετήσει και να προσπελάσει όλες αυτές τις δυσκολίες, εφ’ όσον διαθέτουμε πάνω από 2000 διαφορετικά θέματα Χριστιανικών παραστάσεων, με περισσότερα του ενός θέματα γιά όλους τους Αγίους με τα βασικά ονόματα, όλα σε υψηλή ανάλυση. Η επιμελημένη εργασία μας ενσωματώνει τις Άγιες μορφές σε ενοποιημένα αρχεία με ίδια πατώματα και φόντα, με ισοϋψείς τις μορφές και, όπου χρειάζεται, με διακοσμητικές εκκλησιαστικές μπορντούρες ως διαχωριστικά.

Πριν ξεκινήσουμε την επικόλληση, καλό είναι τρίψουμε τους τοίχους ώστε να είναι εντελώς λείοι και να περάσουμε αστάρι, ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να παρεισφρύσει υγρασία στο εσωτερικό και να δημιουργήσει προβλήματα στο κόλλημα.

Γιά την επικόλληση ρωτούμε τον χρωματοπώλη για την καταλληλότερη κόλλα, επειδή τα υλικά συνεχώς επικαιροποιούνται. Συνήθως χρησιμοποιείται ατλακόλ ελαφρά αραιωμένη.

Όταν έχουμε κολλήσει τους καμβάδες, αφήνουμε να περάσει τουλάχιστον μία ημέρα ώστε να στεγώσει η κόλλα (εξαρτάται από την εποχή και την υγρασία της ατμόσφαιρας) και κατόπιν περνούμε την επιφάνεια με ένα καλό βερνίκι, που θα μας έχει συστήσει ο χρωματοπώλης, γιά να προστατέψουμε τον καμβά από ακάρεα, σκόνες, υγρασίες κλπ.

Με τον τρόπο αυτό επενδύουμε σε ελάχιστο χρόνο τις γυμνές επιφάνειες με τα χρώματα και την ωραιότητα των αγιογραφιών, και βέβαια σε πολύ οικονομική τιμή.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.