Θρησκευτικές Εικόνες

Οι Δικοί σας Άγιοι στη Δική σας Μοναδική Εικόνα

Ιησούς Χριστός-Η δική σας εικόνα

Η σχέση των ανθρώπων της Ορθοδοξίας με τον Θεό και τις Άγιες μορφές που υπερυψώθηκαν και αποτέλεσαν θρησκευτικό και πνευματικό φάρο για τις ζωές μας, συχνά έχει διαπροσωπικό χαρακτήρα.

Κάποιο όνειρο στο οποίο μας επισκέφθηκε μία Αγία μορφή, κάποιο μικρό θαύμα στο οποίο αναγνωρίζουμε θεία παρέμβαση, κάποια σύμπτωση που μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να είναι, αποτελούν περιστατικά που μας οδηγούν να εντοπίσουμε την παρέμβαση συγκεκριμμένων Θείων μορφών στις ζωές μας.

Συχνά ακούμε γιά τον προστάτη Άγιό μας, ή γνωρίζουμε ότι κάποιοι Άγιοι προστατεύουν κάποιες συγκεκριμμένες κοινωνικές ομάδες (π.χ. ο Άγιος Νικόλαος τους ναυτικούς, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ την πολεμική μας Αεροπορία, ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός είναι προστάτης από τις λοιμώξεις, κλπ), ή το όνομα της βάπτισής μας, μας δημιουργεί ευθεία συνάφεια με τον Άγιο του ονόματός μας.

Είναι λοιπόν πολύ φυσικό οι άνθρωποι να αναζητούν εικόνες για τους συγκεκριμμένους Αγίους, οι οποίες όμως συνήθως είναι μεμονωμένες.

Σε πολλές περιπτώσεις αναζητούμε εικόνες Αγίων των οποίων τα ονόματα φέρουν τα μέλη της οικογένειάς μας.

Σήμερα, με την τεχνολογία και την γραφιστική σε ανάπτυξη, μπορούμε να προσφέρουμε προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και να ενσωματώσουμε πολλές Άγιες μορφές σε μία εικόνα. Δεν είναι βέβαια στις προθέσεις μας απλώς να παρατάξουμε εικόνες στην σειρά, (αν και αυτό μπορεί να γίνει) αλλά να δημουργήσουμε ένα διακοσμημένο, αισθητικό περιβάλλον όπου οι Άγιοι και οι Αγίες θα περιβάλλουν ίσως μιά κεντρική μορφή, του Χριστού, ή της Παναγίας με τον Χριστό, σε ένδειξη ευλάβειας.

Παναγία-Η δική σας εικόνα

Η κατασκευή της εικόνας είναι αντικείμενο συνεννόησης με τον παραγγέλοντα και με τις συμβουλές μας και την σύμφωνη γνώμη του θα χρειαστούν πιθανόν κάποιες αλλαγές και τροποποιήσεις έως ότου η εικόνα αποκτήσει την τελική της μορφή.

Στην συνέχεια η εικόνα εκτυπώνεται και ακολούθως ολοκληρώνεται η κατασκευή μιάς ξύλινης εικόνας στο επιθυμητό μέγεθος.

Νομίζουμε ότι η απόκτηση μιάς τέτοιας αποκλειστικά σχεδιασμένης και προσωποποιημένης εικόνας δίνει ιδιαίτερη χαρά και σε μας που την σχεδιάσαμε, αλλά και στους ανθρώπους που την έχουν, και τους ευχόμαστε η ευλογία των Αγίων και η χάρη του Θεού να είναι πάντοτε μαζί τους.

Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε πρακτικά άπειρες επιλογές ξύλινων εικόνων, πατώντας στο “Σχεδιάστε τις Δικές σας Εικόνες“.